Profile

Join date: May 29, 2022

About

Formule 1 GP van Monaco 2022 live kijken (gratis streams)

Hij voelde geen druk en geen stress, zei hij de hele week tegen iedereen die het wilde horen. En het bleken geen loze woorden.


Charles Leclerc liet zich niet van de wijs brengen door alle aandacht, verplichte nummers en hectiek die onlosmakelijk met een thuisrace verbonden zijn. Stoïcijns en zelfverzekerd dirigeerde hij zijn Ferrari naar de eerste startplek. WK-leider Max Verstappen stelde teleur en staat vierde op de startopstelling.


Op het circuit waarop hij nog nooit de finish haalde, kan Leclerc de eerste Monegask worden die de legendarische stratenrace in het prinsdom op zijn naam schrijft. "Ik ben dolblij. We moeten een vlekkeloos weekend neerzetten en dat gaat tot nu toe goed."


Na de derde vrije training waarin Sergio Perez de snelste tijd neerzette, lijkt het er wel degelijk op dat de Red Bull-bolide van Max Verstappen mee kan strijden voor poleposition. Of zal de Ferrari van Charles Leclerc en Carlos Sainz de RB18 toch te snel af zijn?


Onderstaand vind je de livetiming en de liveblog. De tijden verversen automatisch tijdens de kwalificatie, zodat je altijd op de hoogte bent van de actuele stand. In de blog voorzien we jou van het laatste nieuws en alle ontwikkelingen tijdens de sessie in Monaco. Je kan eenvoudig switchen tussen de livetiming en de liveblog via het onderstaande blok.


Max Verstappen kon zich tijdens de kwalificatie geen moment meten met Charles Leclerc. De Monegask moest in de eerste delen nog concurrentie van Sergio Perez en Carlos Sainz dulden, maar was een klasse apart in Q3. Verstappen was ondertussen steeds de vierde man, op enkele tienden.


Zo ook in Q3, waar hij bijna drie tienden toe moest geven op Leclerc. In de slotseconden waren Leclerc en Verstappen nog wel bezig aan een verbetering, maar op dat moment crashten Perez en Sainz waarna de rode vlag werd gezwaaid. Voor Verstappen zat er niet meer in dat een vierde startpositie, waarmee hij niet tevreden was.


"Over het algemeen een redelijk lastig weekend voor mij. De laatste ronde was wat beter, niet voor pole. Charles en Ferrari zijn dit weekend enorm sterk, maar dan hadden we er wel iets beter voor gestaan dan vierde", vertelt de Nederlander bij Viaplay.


Max Verstappen leek zich geen moment echt goed te voelen in de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Steeds stonden de Ferrari's en Sergio Perez voor hem. Zo ook in Q3, hetgeen Verstappen de vierde startplek oplevert. De poleposition ging naar Charles Leclerc.


Carlos Sainz maakte dat de hele eerste startrij rood kleurt. Met Sergio Perez op P3 is de hele tweede startrij voor Red Bull. Daar kwam geen verandering meer in toen Perez crashte en Sainz op de Red Bull botste, waardoor niemand echt nog een tweede run kon voltooien.


Hoe laat begint de Formule 1 GP van Monaco?

De Formule 1 is voor meerdere races neergestreken in Europa en als zodanig houdt men ook het traditionele tijdschema aan. Dat betekent dat de Grand Prix van Monaco start om 15:00 uur. De race in Monaco is een lange, zeker als hij wordt onderbroken door incidenten of als er regen zou vallen. Bereid je voor op een langere zit dan normaal.


Waar kan ik de GP van Monaco op tv kijken

De Formule 1 kijk je in Nederland sinds dit seizoen met Viaplay. De nieuwe aanbieder zendt alle actie live uit. Je kijkt via de browser, maar net zo makkelijk kijk je de Formule 1 met de Viaplay-app op je televisie, tablet of smartphone.


Klanten van Ziggo en KPN kunnen de Formule 1 tevens kijken via respectievelijk kanaal 200 en kanaal 225.


Meer informatie over Viaplay en de laatste aanbieding(en) vind je hier.


Formule 1 GP Monaco bij Viaplay

Natuurlijk worden de uitzendingen vanuit de studio weer aan elkaar gepraat door host Amber Brantsen, die aan haar tafel analisten Tim Coronel en Ernest Knoors ontvangt.


Die andere vaste analisten, Giedo van der Garde en Christijan Albers, hebben zich op locatie in Monaco gemeld om ook vanaf het circuit hun licht te laten schijnen over de race samen met pitreporter Stephane Kox. Het commentaar komt natuurlijk zoals altijd van Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk.


Met Viaplay ben jij de regisseur van je eigen racemiddag. Je bepaalt zelf welke livebeelden je wilt zien. Is het de livefeed, of ga jij toch voor de onboardbeelden van Max Verstappen?


GP van Monaco op RacingNews365

Natuurlijk kun je ook op deze website terecht om de Formule 1 Grand Prix van Monaco live te volgen. Ons liveblog is voorzien van livetiming en sinds dit seizoen delen we ook de belangrijkste videobeelden vanaf het circuit met jullie.


De vrijdag werd nog gedomineerd door Charles Leclerc en Ferrari, maar tijdens de derde vrije training bleek dat Red Bull Racing absoluut nog niet afgeschreven mag worden. Sergio Perez oogt het hele weekend al sterk en zette de snelste tijd op de klokken tijdens de afsluitende oefensessie, al was het verschil met Leclerc uiteindelijk slechts 0.041 seconde. Daarachter volgden op ongeveer vier tienden Carlos Sainz en Max Verstappen, die elkaar onderling ongeveer evenveel toegaven als hun teamgenoten op de eerste twee posities. De strijd om de beste startpositie in Monaco lijkt dus helemaal open te liggen, maar wie weet zich uiteindelijk van de pole te verzekeren?


Ook in de middenmoot zijn de verschillen al het hele weekend klein. In de afsluitende training op zaterdag was Pierre Gasly achter Ferrari en Red Bull de best of the rest, maar het verschil met Lando Norris, Lewis Hamilton, Kevin Magnussen en George Russell was klein. Het lijkt er dus op dat er vier teams zijn die kunnen vechten om de laatste zes plekken in Q3, al zat ook Fernando Alonso er prima bij namens Alpine. In de slotfase van Q2 wordt het dan ook zeer belangrijk om een goede ronde zonder verkeer aan elkaar te knopen, maar wie slagen daar het beste in en mogen zich daarna nog melden in het derde kwalificatiesegment?


Het zijn vragen waarop tijdens het aankomende uur een antwoord gaat komen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Het eerste deel van de kwalificatie begint om 16.00 uur en rond 17.00 uur - mits er geen rode vlaggen zijn - valt de beslissing in de strijd om pole-position. Via het onderstaande liveblog houden onze F1-journalisten je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tijdens de sessie in het prinsdom.


Waar troeft Ferrari Verstappen af?

De Ferrari, met name die van Leclerc, lijkt het hele weekend als op rails te rijden. Verstappen somt twee punten op waar zijn Red Bull het tot dusver aflegt.


"We moeten nog even kijken waar het precies zit, maar je ziet dat die auto erg goed draait. Daarbij had ik zelf last van meer onderstuur dan ik wilde. Dat helpt niet, zeker niet op een circuit als Monaco waar je de auto erg snel wil laten draaien. Daardoor was het wat lastiger."


Inhalen is bijzonder lastig op het smalle stratencircuit, zo niet onmogelijk. Mogelijk dat de voorspelde regen daar op zondag verandering in kan brengen. Verstappen hoopt dan ook duidelijk op een regenrace.


"We zien het morgen wel. Het is natuurlijk een beetje balen van vandaag, maar uiteindelijk moet je wel geconcentreerd blijven tijdens de race. Als er regen aankomt is het natuurlijk altijd een beetje chaos hier. Er rijden heel veel vrachtwagens, waardoor er veel olie licht en je hebt natuurlijk de witte lijnen die glad zijn."


Kwalificatie

Leclerc pakte namelijk pole position op zaterdag door Carlos Sainz en Sergio Perez te verslaan. Perez crashte aan het einde, waardoor onder meer Sainz niet meer voor de tijd van Leclerc kon gaan. Achter Leclerc, Sainz en Perez komt Verstappen pas in beeld. De Nederlander zal plekken goed moeten maken op een circuit waarin dit bijna onmogelijk is. De regerend wereldkampioen zal zondag wat dat betreft hopen op flink wat chaos.


Race

De race, die mogelijk wordt verreden in regenachtige omstandigheden, zal beginnen om 15:00 uur. Er is 50 procent kans op regen, en vooral Verstappen hoopt waarschijnlijk op flink wat druppels. Wat Leclerc betreft zal het droog en rustig mogen blijven qua weer. Het lijkt een ideale kans te zijn om het gat op Verstappen weer te verkleinen of zelfs te laten verdwijnen, maar toch zal Leclerc daarvoor eerst moeten finishen in zijn thuisland. Iets wat hem in de Formule 1 nog nooit gelukt is.etaeraer

[[KIJK-LIVE]] Formule 1 live op tv on 29 may 2022

More actions